5 de juny 2020

TALLER D'ART: FROTTAGE

Hola a tots i totes!!

Aquesta setmana per al taller d'art us proposem experimentar amb la tècnica del "frottage".


El frottage (del francès “frotar”) és una técnica artística que consistís en frotar amb colors, llàpis o pintura sobre un objecte a través d'un paper amb la finalitat d'obtenir diferents textures i formes.

Aquesta tècnica ens permet observar l'entorn i com tot el que ens envolta, presenta diferents formes i textures.  

  • Neccesitarem:

-Fulls de paper
-Colors (millor plastidecors o ceres toves)
-Objectes rugosos

  • Pasos a seguir:
  1. Busca materials de diferents textures: que siguen rugosos. Poden ser materials naturals (fulles, troncs, pedres, conxes,...) o fabricats (la pared, la fusta, el piso, la sola de les sabates, imans de nevera amb relleu, un colador, un rallador, monedes...). 
  2. Coloca sobre l'objecte el full de paper. Si necessiteu ajuda el podeu fixar amb cinta adhesiva per a que no es moga.  
  3. Agafa els colors i pinta sobre el paper presionant-lo contra l'objecte com si frotares. D'aquesta manera obtindràs el dibuix amb la textura de l'objecte.
  4. Per a aconseguir resultats més artístics, ves canviant de colors i combinant textures de diferents materials.


Per als de 3 anys el més important és observar i descobrir les diferents textures que podem observar al nostre entorn i experimentar amb elles. Consistís en  provar i anar replenant el full de textures, com si fora un collage. També poden posar textures damunt d'altres. Vos aconsellem que les superfícies sobre les que han de frotar siguen el més gran i planes possible per facilitar-los l'activitat.






Per als de 4 i 5 anys l'activitat pot ser una mica més complicada i artística, després d'experimentar poden fer un dibuix  i pintar cada zona amb aquesta tècnica replenant una textura diferent en cada element... Els dibuixos del de 4 anys han de ser amb zones grans per poder frotar bé sobre l'objecte.

Els de 5 anys podran fer dibuixos amb superfícies un poc més menudes  a l'igual que  els materials sobre els que van a frotar podran ser també més menuts.




Ja sabeu que cada xiquet i xiqueta té el seu ritme d'aprenentatge, així que cadascú pot fer l'activitat que millor se li adapte independentment de la seua edat.

I ara a observar, explorar i a CREAR!!
 Esperem les vostres produccions artístiques!!

Les mestres d'infantil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada