
Però segurament les
nostres famílies en faran a casa, així que... per què no les fem amb elles?
Estem segurs que la
recepta de les vostres mares/pares o àvies/avis serà la millor, així que si la
teniu no dubteu en fer-la servir.
Així i tot, us
facilitem dos receptes que ens han passat unes famílies de l’escola per a
aquells que no les tinguen i vulguin iniciar-se en fer aquest dolç tant típic
de la Comunitat Valenciana a la Setmana Santa.
RECEPTA 1
INGREDIENTS
MASSA MARE
10gr de llevat
60ml aigua tíbia
Amassar i deixar
fermentar 18-24 hores.
MASSA MONA
3 ous
350g sucre
625ml aigua tíbia
250ml oli
100g massa mare
1 sobre gasosa
40g llevat
Farina la que admeta (
aproximadament 400-500gr)
PROCEDIMENT
Primer es posa el llevat amb l’aigua fins
que es desfasa, després s’afegís la resta d’ingredients i per últim la farina,
es posarà la farina que admeta la pasta fins aconseguir una massa un poc
apegalosa però que es separe del recipient (mullar-se les mans amb oli per
poder treballar-la millor).
Deixar fermentar fins
que doble la seua grandària més o menys ( 1-2 hores).
Pastar la mona i
decorar-la amb fruites confitades i/o un ou bullit. Esperar a que fermente de
nou, pintar-la amb un ou batut i posar-li sucre al damunt i anisets.
Per últim cuinar-la al forn ( 10-20 minuts a
180ºc )

I
1 llima ratlladaI
3 ous ( es col·locaran
dins del got o tassa i es mirarà fins on arriba, aquesta serà la mesura que
s’utilitzarà per posar la resta d’ingredients).
60g de llevat
1 mesura d’oli
1 mesura de sucre
Farina, la que admeta
la massa.
PROCEDIMENT
Es barregen els ous,
l’aigua i el llevat fins que aquest es desfasa.
S’afegís l’oli, el sucre, la
llima ratllada i la farina poc a poc, la que admeta la massa, és a dir, la
necessària fins aconseguir una massa un poc
apegalosa però que es separe del recipient (mullar-se les mans amb oli
per poder treballar-la millor).
Deixar fermentar fins
que doble la seua grandària més o menys( 1-2 hores).
Pastar la mona i decorar-la amb fruites confitades
i/o un ou bullit. Esperar a que fermente de nou, pintar-la amb un ou batut i
posar-li sucre al damunt i anisets. Per últim cuinar-la al forn ( 10-20 minuts
a 180ºc ).
Ja ens contareu com han quedat
les vostres mones, podeu fer-les de moltes formes diferents però de ben segur que estaran boníssimes!!
BON PROFIT!!
Les mestres d'infantil
Les mestres d'infantil
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada