6 d’abr. 2020

MONA DE PASQUA


        
    Ja arriba la pasqua i com ja sabeu aquest any no podrem anar a  fer les mones a les “panaderies del poble”.

Però segurament les nostres famílies en faran a casa, així que... per què no les fem amb elles?

Estem segurs que la recepta de les vostres mares/pares o àvies/avis serà la millor, així que si la teniu no dubteu en fer-la servir.

Així i tot, us facilitem dos receptes que ens han passat unes famílies de l’escola per a aquells que no les tinguen i vulguin iniciar-se en fer aquest dolç tant típic de la Comunitat Valenciana a la Setmana Santa.

                                     RECEPTA 1

INGREDIENTS                           

MASSA MARE

100gr de farina
10gr de llevat
60ml aigua tíbia
Amassar i deixar fermentar 18-24 hores.

MASSA MONA

3 ous
350g sucre
625ml aigua tíbia
250ml oli
100g massa mare
1 sobre gasosa
40g llevat
Farina la que admeta ( aproximadament 400-500gr)

PROCEDIMENT

   Primer es posa el llevat amb l’aigua fins que es desfasa, després s’afegís la resta d’ingredients i per últim la farina, es posarà la farina que admeta la pasta fins aconseguir una massa un poc apegalosa però que es separe del recipient (mullar-se les mans amb oli per poder treballar-la millor).

Deixar fermentar fins que doble la seua grandària més o menys ( 1-2 hores).

Pastar la mona i decorar-la amb fruites confitades i/o un ou bullit. Esperar a que fermente de nou, pintar-la amb un ou batut i posar-li sucre al damunt i anisets.

 Per últim cuinar-la al forn ( 10-20 minuts a 180ºc )




                            RECEPTA 2 (DEL PEROLET)








Es diu “recepta del perolet” perquè antigament és la mesura que utilitzava la gent a les cases. El “perolet” es referís a un got o tassa, el que tinguem per casa, el qual s’utilitzarà com a mesura. 



INGREDIENTS

1 llima ratlladaI
3 ous ( es col·locaran dins del got o tassa i es mirarà fins on arriba, aquesta serà la mesura que s’utilitzarà per posar la resta d’ingredients).
1 mesura d'aigua tíbia
60g de llevat
1 mesura d’oli
1 mesura de sucre
Farina, la que admeta la massa.


PROCEDIMENT

Es barregen els ous, l’aigua i el llevat fins que aquest es desfasa. 
S’afegís l’oli, el sucre, la llima ratllada i la farina poc a poc, la que admeta la massa, és a dir, la necessària fins aconseguir una massa un poc  apegalosa però que es separe del recipient (mullar-se les mans amb oli per poder treballar-la millor).

Deixar fermentar fins que doble la seua grandària més o menys( 1-2 hores).

Pastar  la mona i decorar-la amb fruites confitades i/o un ou bullit. Esperar a que fermente de nou, pintar-la amb un ou batut i posar-li sucre al damunt i anisets. Per últim cuinar-la al forn ( 10-20 minuts a 180ºc ).


        Ja ens contareu com han quedat les vostres mones, podeu fer-les de moltes formes diferents però de ben segur que estaran boníssimes!!

                     
                       BON PROFIT!!

Les mestres d'infantil



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada